top of page

Dažādie deserti

Ikgadējā Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma topošo pavāru profesionālo prasmju konkursā noskaidroti šī mācību gada labākie pavāri.


Gada nogalē tika aizvadīti vairāki konkursa pusfināli, savukārt 14. janvārī 9 jaunieši tikās finālā. Konkursa fināla uzdevums – pagatavot salikto desertu, iekļaujot obligāto elementu, šajā gadījumā tas bija krēmsiers, un mīklas elementu.


Kāds dalībnieks izmantoja atrastu recepti internetā, bet citi paļāvās uz savu radošumu un izveidoja unikālas receptes paši. Konkursa žūrijai bija iespēja nobaudīt dekonstruētu siera kūku, tiramisu, ķiršu mafinus, burkānkūku ar krēmsieru, pistāciju baklavas siera kūku, u.c.. Papildus desertu garšai, dalībnieki tika vērtēti arī teorētiskajās zināšanās, kas piešķīra konkursam vēl lielāku izaicinājumu.


Vērtēšanas komisijai darbs nebija viegls – visi deserti bija izcili gardi, un katrs dalībnieks parādīja savu profesionalitāti un izdomu. Tomēr uzvarētāji ir noteikti:

  • 1.vieta – Marta Putene (4.kurss)

  • 2.vieta – Katrīna Ļubinska (2.kurss)

  • 3.vieta – Ingars Ignatovs (3.kurss)


Apsveicam uzvarētājus un novēlam jaunajiem pavāriem turpmākus panākumus kulinārijas pasaulē!

Par konkursa organizēšanu jāpateicas profesionālo priekšmetu skolotājām, kuras ar savu entuziasmu un atbildību nodrošināja tā veiksmīgu norisi. Paldies žūrijas locekļiem par objektīvo un rūpīgo vērtēšanu.





Comentarios


Archive
bottom of page