top of page

Iedvesmojoša un izzinoša garšu ekspedīcija

Septembra izskaņā Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma ceturtā kursa pavāri kopā ar skolotājām devās iedvesmojošā un izzinošā garšu ekspedīcijā.


Viens no pieturas punktiem bija restorāns “Pavāru māja Līgatnē”. Nepilna mēneša laikā šī bija jau otrā iespēja iepazīt "Michelin" godalgotu restorānu - mācīties no vislabākajiem nozares speciālistiem. Pavāru mājas saimnieks Ēriks Dreibants laipni uzņēma jauniešus, piedāvājot degustāciju, pastāstot par restorāna darbības principiem, viesmīlības nozīmi un iepazīstinot ar restorāna komandu, kā arī aicinot apskatīt restorāna dārzu un garšaugus. Neskatoties uz saspringto darba grafiku, viņš atrada laiku, lai dalītos pieredzē – paldies par to!


Otra pietura bija dzērienu darītava “Zilver” Siguldā, kur jauniešiem tika dota iespēja iepazīties ar dzērienu ražošanas procesu no pašiem pamatiem. Darītavas saimnieks Reinis Zilvers iepazīstināja ar dzērienu darīšanas mākslu, sniedzot aizraujošu ieskatu vietējo dzērienu radīšanas niansēs.


Šī ekspedīcija notika tehnikuma jaunās skolotājas Annas Račilas vadībā, kura ir arī "Mājas Cēsīs" servisa vadītāja. Šāda veida izbraukumi sniedz jauniešiem ne tikai profesionālu zināšanu bagāžu, bet arī iespēju veidot kontaktus un saprast nozares plašumu.




Comments


Archive
bottom of page