top of page

Jaunie pavāri apgūst arī viesmīlību

Mācību ietvaros Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma 4. kursa jauno pavāru grupa apmeklēja prestižo Cēsu restorānu “Kest”.


Radošā un iedvesmojošā gaisotnē, restorāna izcili gaumīgajā interjerā, laiks pagāja nemanot. Dienas gaitā meitenes sagatavoja restorāna zāli apmeklētāju uzņemšanai, klāja galdus, pulēja galda piederumus un rūpīgi iepazinās ar restorānā pieejamajiem glāžu veidiem. Papildus tehnikuma jaunietes detalizēti izzināja viesmīļa darba pienākumus, bārmeņa ikdienas vidi un aprīkojumu. Praktiskais darbs sniedza iespēju ne tikai apgūt profesionālo kafijas iekārtu lietošanu un dažādu kafijas veidu pagatavošanu, bet arī pašām izmēģināt kokteiļu gatavošanu ar šeikeri, radot izsmalcinātus bezalkoholiskos dzērienus. Pavāra profesijas pārstāvēm īpaši interesanti bija ieskatīties arī restorāna virtuves daļā.


Pateicamies restorānam “Kest” un tā šefpavāram Mārim Jansonam par iespēju mācīties reālā darba vidē. Jāatzīmē, ka restorāns “Kest” saņēmis prestižo “Michelin” apbalvojumu tieši viesmīlības jomā - “Service Award” par izcilu apkalpošanas servisu.


Īpašu pateicību izsakām arī mūsu sadarbības partnerim “Draugiem Group” par aktīvo iesaisti tehnikuma attīstībā. Pateicoties “Draugiem Group” atbalstam, tehnikuma mācībspēku rindām pievienojusies izcila profesionāle viesmīlības jomā – Anna Račila. Viņa ne tikai vadījusi restorāna “Kest” viesmīlības komandu, sasniedzot augsto “Michelin” novērtējumu, bet tagad arī ar pilnu atdevi nodarbojas ar jauno speciālistu izglītošanu, palīdzot viņiem tiekties uz augstiem profesionālajiem sasniegumiem!




Comments


Archive
bottom of page