top of page

Sēņu laiks

Sestdien, 7. septembrī, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma (VTDT) topošie pavāri piedalījās Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā, kas notika jau astoto reizi. Šoreiz festivāla tēma - "Sēņu laiks" - par godu sēņu vākšanas un izmantošanas tradīcijas iekļaušanai Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.


Jaunie pavāri festivāla apmeklētājus cienāja ar savvaļas sēņu, dārzeņu zupu ar baltajām pupiņām un kūpinātu krūtiņu. Zupa tika gatavota pēc trešā kursa jaunietes Saritas Iršeinas iesniegtās receptes. Savukārt ceturtā kursa topošie pavāri bija sagatavojuši smilšu mīklas beciņas, bet otrā kursa – trīs veidu ierauga maizes.


Visas dienas garumā tehnikuma āra virtuvē valdīja rosība. Topošie pavāri Katrīna Ļubinska, Paula Bogdanova un Marks Gormaļovs kopā ar savām skolotājām nepaguruši darbojās, lai nodrošinātu festivāla viesiem iespēju baudīt mūsu pavāru meistarīgi gatavoto ēdienu. Šie jaunieši ne tikai parādīja savas zināšanas un prasmes, bet arī radīja sirsnīgu un viesmīlīgu atmosfēru.


Varam ar lepnumu teikt – jauno pavāru piedāvātie ēdieni bija īsts festivāla hīts! Svaigi ceptā maize un cepumi pazuda zibenīgi, un, visiem baudot sēņu zupas smaržu un garšu, radās sajūta, ka esam vienoti ar Latvijas mežu un dabas dāvātajām bagātībām.


Liels paldies festivāla organizatoriem par iespēju piedalīties šajā notikumā. Noķērām īstu sēņu laika sajūtu un garšu!




 

Comments


Archive
bottom of page