top of page

Viesmīlības vasaras skola

Nedēļas garumā, no 10. līdz 14. jūnijam, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma pavāra profesijas 3. kursa jauniete Sintija Rubene piedalījās LBTU - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes organizētajā “Viesmīlības vasaras skolā”, kuras tēma šajā gadā bija "Piecas jaunas pieredzes VIESMĪLĪBĀ".


Pirmajās četrās dienās notika attālinātas nodarbības, kurās tika izzinātas dažādas nozares:

  • ILGTSPĒJĪBA (Ēdināšanas pakalpojums Latvijā: vēsturiskā perpektīva, restorānu kultūra Latvijā, Gastronomiskais tūrisms: garšīgā Latvija);

  • KOMUNIKĀCIJA (Stratēģiskā komunikācija viesmīlībā, neverbālā komunikācija, stress mūsdienu pasaulē);

  • INOVĀCIJAS (Mākslīgais intelekts viesmīlībā, inovācijas viesmīlībā, kas un kā ietekmē mūsu ēšanas paradumus);

  • Studijas un pētniecība (studijas viesmīlībā - vieta jauniešu izaugsmei, ēdamziedi un "svešie" dārzeņi mūsu virtuvēs).


Noslēguma dienā Jelgavas pilī norisinājās klātienes prakse, kuras laikā jaunieši praktiski darbojās ķīmijas laboratorijā, pētot kā mūsdienās tiek izmantotas pārtikas krāsvielas, kā notiek fluoresceīna šķīšana ūdenī. Kā arī otra nodarbība - pirkstiņuzkodu gatavošana ēdienu gatavošanas laboratorijā.


Sintija atzīst: “Esmu ļoti priecīga par šādu iespēju, jo papildināju zināšanas gan viesmīlības, gan arī garšu pasaulē. Jau iepriekš bija doma, ka pēc tehnikuma absolvēšanas turpināšu mācības LBTU kā topošais pārtikas tehnologs vai viesnīcu vadības virzienā. Pēc šīs dienas, kad bija iespēja uzzināt no nozaru skolotājiem kā notiek studijas, skaidri zinu, ka turpināšu mācības LBTU pēc pavāra profesijas apgūšanas.”


Patiess prieks, ka tehnikuma jaunieši attīsta savas profesionālās zināšanas arī ārpus tehnikuma un plāno savu turpmāko izglītības ceļu!



Comments


Archive
bottom of page